top of page
  • kadileppik

Kuidas kohtuda teiste beebi-emmedega ?

Updated: Nov 23, 2022

Kas tuleb tuttav ette – oled rase või juba beebiga kodus, äkki kaovad enamus sõbrannasid ja olemine võib vahel päris üksik olla. Kuid iga asi on millekski hea ja kui vanad sõbrannad pole huvitatud välja jalutama tulemast, siis oleks aeg edasi liikuda ja tutvust teha endasugustega, kellega samad rõõmud ja mured millest kohtudes rääkida.

Tänapäeva tehnikavidinad teevad meie elu justkui väga lihtsaks – alustades erinevatest app-idest ja lõpetades online beebigruppidega. Kuid need ei pruugi alati kõige tõhusamad abivahendid olla. Soovitan kõige lihtsamat ja vilja tulemustele keskendunud nippe uute sõbrannade leidmiseks.

Mine park jalutama oma pisikiesega ja kui juhtud juttu ajama mõne teise käru-emmega, siis selleks, et aru saada, kas teil oleks veel millestki rääkida, paku välja, kas võiksite ehk kokku saada ja koos minna jalutama.

Kui numbrid vahetatud, siis võid mõne päeva pärast saata sõnumi ja välja pakkuda mõne toreda tegevuse (kui ta ise pole juba sinuga ühendust võtnud). Ära ole pealetükkiv, kui sõnumit ei tule, siis ilmselt ei olnud ta just sinu tüüpi emme, kellega veel kohtuda või juhtus laps haigeks jääma ja ununes sõnumile vastata. (seda võib meist igaühega juhtuda) Nädala pärast võid uuesti sõnumi saata – kui ikka midagi vastu ei tule, siis oligi see selline ühekordne kärutiir.

Kindlasti on suureks abiks uute tutvuste loomisel erinevad beebivõimlemised, ujumised, päevagrupid jne, mis on üldiselt iga lasteaia või vahel ka kooli juures (Londonis). Minu jaoks on need olnud parimad kohad uute sõbrannade leidmiseks. Seal näed ära kas klappi tekib – mingil hetkel olen juba koos kohvitamas või lõunatamas.

Miks on oluline sotsialiseeruda peale beebi sündi? Tekib beebiga kindel päevakava ja pole midagi paremat, kui saada mõneks tunniks kodust välja, minna teise keskkonda, naerda koos teiste omasugustega ja vaadata mida kellegi beebi teeb ja samuti jagada nippe, kuidas beebiga paremini hakkama saada. Grupid kus olen aastate jooksul käinud on andnud vaid positiivseid emotsioone ja samuti saab seal oma kasutuks muutunud kraami järgmisele emmele edasi anda.

Peamine on mitte alla anda!

1 view
bottom of page