top of page
  • kadileppik

Kuidas vabaneda gaasidest, kõhukinnisusest ja sellega kaasnevast nutust kõhumassaaži abil.

Updated: Nov 23, 2022

Pole midagi kurnavamat ja vanemaid abitusse seisu jätvat olukorda kui kõhu muredes vaevlev beebi. Kindlasti pole mitte üks perekond kus öösel on apteegist kogu gaasirohtude valik ära ostetud.

Kui tihti peaks beebi kakama? Selleks, et aru saada, kas beebi tervis on korras, peaks päevas korra kakama, ka rinnaga toidetavad beebi. Paljudel juhtudel väidetakse, et rinnaga toidetava beebi puhul on normaalne kui korra nädalas kakab, et kõik imendub kehasse, see jutt ei vasta tõele, sest mõtle kui ise terve nädal ei käi wc-s.

Tegelikult saab lihtsa nipiga beebit gaasimurede, kõhukinnisuse- ja soolestikus kaka liikuma panemises aidata.

Aseta beebi põrandale ja alustuseks tee parema käelabaga(mitte sõrme otstega) ringjaid liigutusi ümber naba kellaosuti suunas. Kellaosuti suunaga seepärast, et kakasoolikas on kella viie ja kuue vahel. Siis tee mõlema käega puusa ja roiete vahelt terve käelabaga tõmmates käsi sirgelt üles kolmnurgaks/maja katuseks ja siis uuesti ringjate liigutustega ümber naba kellaosuti suunas. Võta kahe käega tagumikust kinni ja kõiguta beebit puusadest ühele ja teisele poole külge ja siis natukene üles kõhu suunas nõksutades tagumikku. Tugevuselt see selliselt nagu sulle endale meeldiks. See on olnud üks nö võlu tehnikaid kui teen beebimassaaži koolitusi ja koduvisiite. Beebid kellele on hakkatud kõhumassaaži tegema on samal päeval mitu korda kakanud ja alati on neid, kes saavad esimesest vaevast lahti juba koolitusel.

Ülaltoodud massaaživõtted ei ole mõeldud ainult beebidele, neid võib praktiseerida ka suuremate laste puhul ja samuti võib seda enda peal proovida, kui kõht on kinni või peale suuremat pidusööki vaevab raskustunne kõhus.

Mõnusat kõhumassaaži harjutamist!

5 views
bottom of page