top of page
  • kadileppik

Miks beebid ei taha oma voodis magada?

Updated: Nov 23, 2022

Beebide une teemal on sadu raamatuid kirjutatud ja olenevalt ajastust on järgitud rangelt erinevaid meetoteid.

Laste une teema on eriti aktuaalne seetõttu, et värsked vanemad ei taha oma lapsel lasta nutta ja tihtilugu on paanelmajades elavatel peredel lisaprobleemiks, õhukesed seinad ja nende taga elavad tundliku kõrvakuulmisega naabrid.

Kui beebil on välja kujunenud unegraafik, siis soovitan seda järgida, sest väikelapse uni on püha.

Ilmselt on iga lapsevanem kogenud, et olles kodust ära, võib lapse uneaeg nihkuda pool tundi või rohkem, siis on juba raske üleväsinud maimukest magama saada. Sellises olukorras tuleb varuda kannatust, palju kallistusi- ja hellust lapsele.

Üldjuhul on rinnaga toitvad emad eriti tundlikud beebi nuttu kuuldes, seepärast soovitan üleväsinud lapse magama panemine jätta isa hooleks.

Kui soovid une aegasid muuta, siis venita neid 5-10 minuti kaupa päevas, kas hilisemaks või varasemaks, selline unegraafiku muutmine on sujuvam lapsele ja vanematele. Hoopis teine teema on öiste söötmiste lõpetamine.

Paljud on kogenud, et laps jääb süles magama, kohe kui voodisse paned on suured silmad peas ja kisa oi oi kui palju. Seda saab vältida ühe väga lihtsa nipiga, ära vii kogu taarat kogumispunkti tagasi, jäta mõned kahe liitrised plastpudelid alles. Aseta kuuma veega täidetud plastpudel lapse voodisse umbes 15 minutit enne plaanitavat und. Kui laps on uinunud, võta pudel voodist ära ja aseta beebi voodisse. Tõenäoliselt ei saa beebi arugi, et teda on soojalt rinnalt ära pandud ja magab rahulikult oma voodis edasi.


1 view
bottom of page